OVER MIJ

MELIS

Een ontdekkingstocht naar mezelf, zo zou ik de afgelopen  jaren en het leven omschrijven. Iedere keer mag ik weer een stukje in mezelf ontdekken. Nu zie ik dat als heel waardevol maar dat heb ik echt niet altijd zo ervaren. Mijn leven leek heel mooi aan de buitenkant. Zoals er wel eens wordt gezegd,’ je hebt toch alles?’ Maar vanbinnen voelde ik mij over het algemeen leeg en naar. Ik kon het leven eigenlijk nooit begrijpen. Wie ben ik?  Wat doe ik hier? Is dit het dan? Er is toch zo veel meer? Maar wat dan? Allemaal vragen die ik mezelf stelde. Ik had het gevoel dat ik de enige was die dit ervaarde en voelde mij hier heel alleen in.. 

Ik was altijd het gevoelige meisje. Op de middelbare school had ik enorme last van faalangst, stress en alles maakte mij nerveus. Ik legde een enorme druk op mezelf en wilde alles perfect doen. 

Na de middelbare school vond ik mijn veiligheid in meerdere relaties, was ik vooral met mijn uiterlijk bezig en obsessief sporten en eten. 

Ik begon met de opleiding voeding & diëtetiek en merkte al gauw dat dit niet echt mijn richting was. Het constante presteren, de druk op mezelf, forceren en maar door gaan. Ik moest en zou de opleiding afmaken, dat heb ik ook gedaan. Na mijn opleiding wist ik niet echt wat ik wilde. Het enige wat ik leuk vond was het maken van sieraden. Ik hield mijn baan in de supermarkt en startte daarnaast mijn eigen webshop. Hier werd ik enthousiast van maar ook daar legde ik de druk op mezelf, de lol was er gauw van af.  

'Hoe dichter bij huis je komt, hoe beter je de weg weet'. - Neel van Lierop

Op mijn 25e kwam voor mij het kantelpunt.. burn-out, depressiviteit, angsten en paniekaanvallen lieten mij nu echt zien dat het tijd was om voor mezelf te kiezen en naar mezelf te luisteren. Daar ben ik zo dankbaar voor. 

Na een periode van thuis zijn, uitrusten, therapie, angsten overwinnen, kleine stapjes weer tot mezelf komen begon ik een opleiding tot holistisch therapeut. Hier kwam ik thuis en mocht ik al meer ontdekken van wie ik werkelijk ben.. dat gevoelige meisje ging ik als mijn kracht ervaren. Ik voelde, JA, dit is mijn weg. 

Naar mijn idee leven we in een maatschappij waar druk zijn voor succes staat en gaan we maar door en door. Voor rust is weinig ruimte. We denken vooral en ervaren niet de verbinding met ons lichaam. Hierdoor voelen we niet meer wat we nodig hebben. 

Ik blijf mijn ontdekkingstocht voortzetten, heling, groei, transformatie, het is een proces en dat blijft volgens mij altijd in ontwikkeling. Na het volgen van verschillende cursussen, opleidingen, mijn eigen ervaringen en integratie, voel ik nu dat ik mag bijdragen aan een wereld waarin we weer verbinding met onszelf ervaren. Leren luisteren naar je eigen behoeften en jezelf dat geven wat jij nodig hebt. 

Ik ontmoet je graag lieve vrouw.

Liefs, Melis 

MISSIE & VISIE

  ‘ Can you remember who you were, before the world told you who you should be? – William shakespeare 

Ik voel dat ik heb bij te dragen aan een wereld waarin we volledig onszelf zijn. We luisteren naar onze eigen behoeften. Een sisterhood creëren waarbij we met vrouwen samenkomen en verbinden. Een veilige omgeving waarin we elkaar steunen & supporten. Ruimte voor de vrouwelijke energie, voelen, empathie en vertrouwen. Thuiskomen bij onszelf en meebewegen vanuit ons eigen natuurlijke ritme.

LET LIFE FLOW.